Undersökning

Tandläkaren kontrollerar tänder, tandkött, samt tar 2-4 röntgenbilder. Vid behov för fortsatt behandling läggs ett kostnadsförslag och terapiplan fram av tandläkaren. Vi avsätter ca 50-60 minuter för detta. Vi vill lära känna er och eran munhälsa för att erbjuda så god vård som möjligt.


Bedövning

Applicering med bedövningssalva och därefter bedövning med varsam injektionsteknik.


Akuttandvård

Vid akuta besvär ring kliniken direkt på morgonen för att få en tid snarast. Vi brukar kunna erbjuda tider samma dag eller dagen efter. Bedömning av sjukdom görs på plats och behandlas.


Lagning

Tandläkaren tar bort kariesskadad vävnad ur tanden och ersätter med fyllningsmaterial.


Rotfyllning

När nerven i en tand är infekterad eller skadad kan man inte laga tanden direkt. Utan tandläkaren måste först återställa rotkanalerna genom att rensa ur all skadad vävnad och därefter rotfylla tanden.


Dra ut tand

Tandläkaren försöker i första hand att rädda en tand om det går. När en tand är så pass skadad eller sjuk så att den är bortom räddning, tas beslutet ihop med patienten att dra ut tanden. Vid mycket svåra fall kan man behöva operera ut tanden.


Tandimplantat

Förlorade tänder kan ersättas med tandimplantat gjorda i titan. Man opererar in skruven i käkbenet. På skruven kan man sedan göra en rad olika tandersättningar. Detta för att efterlikna patientens egna tänder och bett så mycket som möjligt. De flesta operationer görs på plats på kliniken av våra tandläkare. Vid svåra fall remitteras våra patienter till en käkkirurg.


Fast protetik/Kronor och broar

När tänder saknas eller är gravt skadade kan de behandlas med kron- eller broterapi. Man tar bort skadad och karierad tandvävnad och ersätter detta oftast med porslinständer. Även saknade tänder kan ersättas. Vid framställning av kronor och broar använder vi en digital scanner för att uppnå ett så fullkomligt avtryck som möjligt. Avtrycket skickas sedan till en tandtekniker som tillverkar kronan eller bron efter tand och bett.


Tandstensborttagning

Tandhygienisten avlägsnar beläggningar och missfärgningar som ej kan borstas bort. Tänderna blir renare, friskare och vitare.


Käkkirurgi

Vi utför enklare käkkirurgi som t.ex. utdragning av svåra tänder eller implantatinstallation. Vid extremt svåra fall, remitteras patienten till en käkkirurg.


Tandblekning

Efter bedömning av tandläkare eller tandhygienist kan man besluta att bleka tänderna för att få bort missfärgningar och fläckar.


Bettskena

Mjuk eller hård bettskena används för att lindra besvär från gnissling, pressning eller hård bitning av tänder under nätterna.

Om Motarjemi Dental

Vi på Motarjemi Dental prioriterar högsta kvalitet och ligger i framkant när det gäller kunskap, omhändertagande och utrustning. Vi jobbar ständigt för att hålla oss uppdaterade för att du ska få bästa möjliga vård. Välkommen in!

Kontakta oss